ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: Διάκριση για τον Υπεύθυνο του Τμήματος Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας

0
48

Μια σημαντική διάκριση στο χώρο της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας έλαβε ο Υπεύθυνος του Τμήματος Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ, κ. Διαμαντής Φλωράτος, FEBU, PhD, ο οποίος προτάθηκε και εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Διατμηματικού Συνεδρίου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Βησσαράκης, Ειδικός Ιατρός Αποκατάστασης και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου συγχαίρει τον κ. Δ. Φλωράτο για την εκλογή του και εύχεται καλή σταδιοδρομία στο έργο του.

Στο Τμήμα Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ διενεργείται από τον Δρ. Δ. Φλωράτο, ουροδυναμικός έλεγχος στα Εξωτερικά Ιατρεία του Κέντρου. Αποτελεί την απόλυτη εξέταση ελέγχου της λειτουργίας του κατώτερου ουροποιητικού, δηλαδή της ουροδόχου κύστης και του σφιγκτήρα της ουρήθρας. Στόχος της εξέτασης είναι να διευκρινιστεί η ακριβής αιτιολογία των συμπτωμάτων ούρησης του ασθενούς.

Ο πλήρης Ουροδυναμικός Έλεγχος ενδείκνυται σε ασθενείς με:

–  τραυματικές κακώσεις του νωτιαίου μυελού

–  σκλήρυνση κατά πλάκας

–  αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

–  νόσο του Parkinson

–  ασθενείς έως 50 ετών που δεν ανταποκρίνονται στην φαρμακευτική θεραπεία

–  γυναίκες με σύνθετη ακράτεια προ της χειρουργικής επέμβασης

– ασθενείς (ανδρικού πληθυσμού) με Σ.Κ.Ο. και σακχαρώδη διαβήτη με μεγάλο υπόλειμμα ούρων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ