Οι Μικροί Ροβινσώνες από την ΕΛΕΠΑΠ εξερεύνησαν για τέσσερις ημέρες την Αθήνα!

0
48

Ένα βιωματικό περίπλου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην Αθήνα, διάρκειας 4 ημερών  πραγματοποίησαν οι 20 «Μικροί Ροβινσώνες», ηλικίας 4 έως 15 ετών, από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αγρινίου , Χανίων & Βόλου μαζί με τους συνοδούς και τους θεραπευτές τους (συνολική συμμετοχή 50 άτομα), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί Ροβινσώνες». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ARTεμείς» της ΕΛΕΠΑΠ και το Greece4all, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι «Μικροί Ροβινσώνες», κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, γνώρισαν τα πιο όμορφα αξιοθέατα της πόλης, ξεναγήθηκαν σε ιστορικά αξιοθέατα όπως η Βουλή, ο Εθνικός Κήπος και το Ζάππειο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αλλά και το Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου όπου συμμετείχαν στο ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ «Εν Πλω» από το Ίδρυμα Ωνάση.

Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων ιστιοπλόων, ήρθαν σε επαφή με το άθλημα, φιλοξενήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο ιστιοπλοϊκό και έφτιαξαν ναυτικούς κόμπους! Επιπλέον επισκέφτηκαν το χώρο πολιτισμού «Μύρτιλλο» του Δήμου Αθηναίων όπου η συγγραφέας Δώρα Λοΐζου μαζί με τη Χάλκινη Ολυμπιονίκη Ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου τους διηγήθηκαν το παραμύθι «Ο δρόμος για την Ευτυχία», και στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι χόρεψαν σε ένα ξέφρενο πάρτι. Στο Ecali Club, ταξίδεψαν μέσα από μια μοναδική εμπειρία Ζωγραφήγησης με τη Λήδα Βαρβαρούση ακολουθώντας «Ψάρι που θέλει να πετάξει». Μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους προκάλεσε η επίσκεψη για πικ-νικ στο χώρο του Smartdog όπου τα παιδιά διασκέδασαν παρέα με τους τετράποδους φίλους τους.

Ξεχωριστή εμπειρία για τους «Μικρούς Ροβινσώνες» ήταν το ταξίδι με το «Παιχνιδιάρικο Τραινάκι», το  Σάββατο το πρωί, το οποίο σχεδίασε η κυρία Νόνη Κιουτσούκη. Ο προαύλιος χώρος του GoldenHall για περισσότερο από δύο ώρες, είχε μετατραπεί σ’ ένα γεμάτο χρώματα και χαρούμενες φωνές παιδότοπο, όπου ξεχώριζαν τα γελαστά πρόσωπα των παιδιών. Οι «Μικροί Ροβινσώνες» χωρισμένοι σε δύο ομάδες γνώρισαν  4 νέους σταθμούς τη Γευσούπολη, τη Μιμούπολη, την Ξεφαντούπολη και την Τραγουδούπολη με τη βοήθεια αγαπημένων προσώπων, όπως οι τραγουδιστές Καίτη Γαρμπή και Βασίλης Πορφυράκης, οι ηθοποιοί Μάρκος Σεφερλής και Ματίνα Νικολάου, η Σοφία Παπαδοπούλου, χάλκινη Ολυμπιονίκης στους αγώνες «Πεκίνο 2008» στην Ιστιοπλοΐα και η Βούλα Ζυγούρη Ολυμπιονίκης στην πάλη. Οικοδέσποινα της διοργάνωσης ήταν η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου. Τη διοργάνωση πλαισίωσε εθελοντικά ομάδα εργαζομένων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Τα παιδιά υποδέχθηκε στη γιορτή του «Παιχνιδιάρικου Τραίνου» η Αντιπρόεδρος της ARTμείς Κοιν.Σ.Eπ. και μέλος της ΕΛΕΠΑΠ κυρία Ρούλα Ελευθεριάδου.  Η κυρία Ελευθεριάδου αφού καλωσόρισε προσωπικά τα παιδιά  από κάθε παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ ευχαρίστησε τους γονείς, τους θεραπευτές, τους  δεκάδες εθελοντές, τους χορηγούς για τη συμμετοχή τους και την υποστήριξη τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Διοργανωτές, οικογένειες, παιδιά και εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά σε έναν ακόμη ξεχωριστό βιωματικό περίπλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ