Ενημερωτική Ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στον Δήμο Ιλίου

0
38

Ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 18.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ιλίου, Ενημερωτική Ημερίδα για την πρόληψη του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Με κοινό όραμα την μείωση των περιστατικών εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ελλάδα  και αποστολή την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού  για την αξία της πρόληψης, οι συνεργαζόμενοι φορείς σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση που έχει στόχο να διαδώσει το μήνυμα πως: ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος είναι μια απλή, ανώδυνη και σύντομη διαδικασία που δεν πρέπει να φοβίζει καμία γυναίκα, αφού μια και μόνο εξέταση μπορεί να της σώσει τη ζωή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «LET’S ΠΑΠ», που τελεί υπό την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Μονάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου(HECPA Group), την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, του Συλλόγου Ασθενών  «Άγγιγμα Ζωής» και την ευγενική χορηγία της Leaseplan και της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Aenorasis.

To βασικό μήνυμα της εκστρατείας είναι: «Let’s ΠΑΠ, Καν’ το για σένα!», υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία που πρέπει να δίνει κάθε γυναίκα στον τακτικό γυναικολογικό της έλεγχο, και πως αυτό θα πρέπει να το κάνει πρωτίστως για εκείνη, για τη δική της ζωή, για τη δική της υγεία.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα βασικά εργαλεία επικοινωνίας της εκστρατείας: η δωρεάν  εφαρμογή Let’s ΠΑΠ και το Virtual Reality Project Let’s ΠΑΠ Καντο για σένα!

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Νίκος Ζεννέτος, Δήμαρχος Δήμου Ιλίου

 Ευριπίδης Μπιλιράκης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, BSCCP trainer – HeCPA Group, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης

 Μαρία ΧαλάτσηMarketing Manager – Diagnostics Department Aenorasis

 Κωνσταντίνος Ψυχούλης, Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας Aenorasis

 Κλέλια Χαρίση, Δημοσιογράφος – Πρέσβειρα εκστρατείας Lets ΠΑΠ

*Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η Κλέλια Χαρίση

Σχετικά με το Let’s ΠΑΠ:

Το Let’s ΠΑΠ, είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας. Το Let’s ΠΑΠ δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια σειρά διαδραστικών μαθημάτων και quiz που ενημερώνουν για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του ιού HPV ενώ προσφέρουν τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα που  ολοκληρώσει με επιτυχία τα μαθήματα, να συμμετέχει σε κλήρωση για να κερδίσει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

Με στόχο να ενημερώσουμε το γυναικείο πληθυσμό με έναν διαφορετικό από ότι έχει συνηθίσει έως τώρα τρόπο, για τη σημασία του τακτικού γυναικολογικού ελέγχου, οργανώσαμε μια ειδική παραγωγή ταινίας virtual reality σε 360° περιβάλλον, στην οποία η γυναίκα βιώνει μέσα σε 3’, μια  μοναδική εμπειρία που συνδέεται με την πρόληψη του καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.

Το LetsΠΑΠ έχει βραβευθεί με το πρώτο βραβείο στα Healthcare Business Awards 2018 και με το πρώτο βραβείο στα Mobile Excellence Awards 2018, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Περισσότερες πληροφορίες στο www.letspap

Σχετικά με το Virtual Reality Project Let’s ΠΑΠ Καντο για σένα

Με στόχο να ενημερώσουμε το γυναικείο πληθυσμό για τη σημασία του τακτικού γυναικολογικού ελέγχου με έναν διαφορετικό από  ότι έχει συνηθίσει έως τώρα τρόπο, έγινε μια ειδική παραγωγή ταινίας virtual reality σε 360° περιβάλλον, στην οποία η γυναίκα βιώνει μέσα σε 3’, μια  μοναδική εμπειρία που συνδέεται με την πρόληψη του καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.

Στο VrMovie πρωταγωνιστούν η Demy, η Βάσω Καραντάσιου, ο Αλέξης Κωστάλας και η Κλέλια Χαρίση

*η χρήση της τεχνολογίας Virtual Reality, χρησιμοποιείται για πρώτη φόρα στην Ελλάδα για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του  γυναικείου  κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ