Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ-Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

0
39

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από καταξιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι πλαισίωσαν εθελοντικά την Ενημερωτική και Εκπαιδευτική Διημερίδα και πρόσφεραν αφειδώς τις γνώσεις τους στους παρευρισκομένους.

Η Ενημερωτική και Εκπαιδευτική Διημερίδα κάλυψε σφαιρικά το πρόβλημα του Σακχαρώδη Διαβήτη με όλες εκείνες τις θεματικές ενότητες που αφορούν την επιτυχή διαχείριση του Διαβήτη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των ανθρώπων που πάσχουν, καθώς και όλες τις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις, που μπορούν να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία μέσα από την ενημέρωση και τον εποικοδομητικό διάλογο με τους εξαίρετους επιστήμονες να λύσουν απορίες και προβληματισμούς και να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους σχετικά με τα νεότερα δεδομένα και τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη χρόνια πάθησή τους και να απομακρύνουν τον κίνδυνο των επιπλοκών της.

Ιδιαίτερα τιμητική για το Συνέδριο και την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ήταν η παρουσία του Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), κου Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο οποίος στο χαιρετισμό του, αφού εξήρε το έργο της Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι η ΕΣΑμεΑ όρισε ως εκπρόσωπό της στο European Patients’ Forum (EPF), του οποίου είναι μέλος, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστο Δαραμήλα.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αναπηρικό κίνημα, στις παρούσες συγκυρίες και ενημέρωσε για τις δράσεις και τις διεκδικήσεις της ΕΣΑμεΑ για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, σύσσωμο και σε κλίμα σύμπνοιας, συνομίλησε με όλους τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη που παρευρέθησαν, άκουσε τις προτάσεις τους και παρουσίασε τους στόχους της Ομοσπονδίας για το μέλλον.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, το οποίο έχει τετραετή θητεία και έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Χρήστος Δαραμήλας

Αντιπρόεδρος Α’: Γκόλφω Γεμιστού

Αντιπρόεδρος Β’: Πολυξένη Τορούνογλου

Ταμίας: Γεώργιος Τσούτσας

Γενική Γραμματέας: Μαρία Τριανταφύλλου

Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας: Βασιλική Γούλα

Οργανωτική Γραμματέας Α’: Μαρία Σγουρού

Οργανωτική Γραμματέας Β’: Σωτηρία Ουσταμπασίδου

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Αθανασία Καρούνου

Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Δασκαλάκη

Μέλος: Λίνα Δόνη

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εκφράζουν τις πιο ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες τους στον Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ για την τιμητική παρουσία του, σε όλους τους επιστήμονες που πλαισίωσαν την Ενημερωτική και Εκπαιδευτική Διημερίδα, στους χορηγούς που υποστήριξαν το Συνέδριο, αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους, πάσχοντες και μη, οι οποίοι πλαισίωσαν δυναμικά το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ