Ιάσονας Φωτήλας : Το μόνο υπερπλεόνασμα του κ. Τσίπρα αυτό του θράσους και της ψευτιάς

0
34

Ο τίτλος του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της 4ης Αξιολόγησης θα μπορούσε να είναι «Αυλαία στο παραμύθι της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο» επεσήμανε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Ο Ιάσονας Φωτήλας αναφέρθηκε στα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το 2014 ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε το πλεόνασμα της κυβέρνησης Σαμαρά ως «πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδίας και αίματος», πλεόνασμα «θράσους και απάτης» και σήμερα φέρνει μέτρα συνολικά 14,5 δις ευρώ βασισμένα στην υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για αντίμετρα και σήμερα όλοι παραδέχονται ότι θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κάθε μέρα η κυβέρνηση αλλάζει γνώμη για το εάν θέλει ή όχι το ΔΝΤ, αλλά το μόνο γεγονός είναι ότι ενσωμάτωσε όλες τις αρνητικές θέσεις του ΔΝΤ χωρίς τις θετικές. Τέλος, οι κ.κ. Υπουργοί Υγείας θριαμβολογούν για το πόσο έχουν βελτιώσει το σύστημα υγείας – παρά τα όσα αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες – και ταυτόχρονα προχωρούν σε μηχανισμό εκατοντάδων προσλήψεων δικών τους παιδιών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Αν επιθυμούσαμε να βάλουμε ένα τίτλο στο σημερινό ν/σ θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε «Αυλαία στο παραμύθι της καθαρής εξόδου». Στην πραγματικότητα αυτό το ν/σ δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επικύρωση του τέταρτου μνημονίου, το πρώτο χωρίς χρηματοδότηση!! Από το «λεφτά χωρίς μνημόνιο» φτάσαμε στο «μνημόνιο χωρίς λεφτά». 14,5 δισ μέτρα σκληρής λιτότητας στα επόμενα 5 χρόνια.  Μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μία με τρεις συντάξεις θα χάσουν συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, έναν μισθό ο κάθε χαμηλόμισθος. Έτσι, για να μην ξεχνάμε πόσο προστατεύετε τους πιο αδύναμους.

Δύο λόγια για τα πλεονάσματα γιατί αποτελούν την επιτομή της εξαπάτησης και των ψεμάτων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε το 2014 το πλεόνασμα της Κυβέρνησης Σαμαρά ως «πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδίας και αίματος», πλεόνασμα «θράσους και απάτης».

Έλεγε χαρακτηριστικά το Μάρτιο του 2014 ο Αλέξης Τσίπρας:

«Δεν έχω κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές όπως ο κ. Σαμαράς.

Παρεμπιπτόντως, η κ. Μέρκελ στους Ιταλούς ως παράδειγμα υποταγής απέναντι στους θεσμούς δεν ανέφερε τον κ. Σαμαρά αλλά τον κ. Τσίπρα, λέγοντας: «Κοιτάξτε, όταν έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, υπήρχαν πολλές ερωτήσεις στο τραπέζι. Μιλήσαμε πολλά – πολλά βράδια, αλλά μαζί καταφέραμε κάτι.»

Και συνεχίζει ο κ. Τσίπρας:

«Εμείς η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ  είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα, για το πλεόνασμά μας σε αγώνες, σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού και το πλεόνασμά μας σε αλήθειες, στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα, ντόπιους και ξένους.»  

Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας για τα πλεονάσματα το 2014. Και πόσα ήταν αυτά; Ας θυμηθούμε. Έφταναν μέχρι 4,5% θα τελείωναν το 2018 – φέτος δηλαδή – και βασίζονταν σύμφωνα με όλες τις μελέτες στην ανάπτυξη και ελάχιστα μέτρα λιτότητας μέχρι 1 δις ευρώ μέσω του περίφημου e-mail Χαρδούβελη.

Και τι μας φέρατε τώρα που γίνατε κυβέρνηση; Πλεονάσματα ύψους μέχρι και 5,2% ετησίως έως το 2023, και μέτρα συνολικά 14,5 δις ευρώ βασισμένα στην υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, σύμφωνα με όλες τις μελέτες όπως αυτή του Λογιστηρίου του Κράτους όπου προΐσταται ο σύντροφος σας κ. Κουτεντάκης.

Αυτά για τα πλεονάσματα. Όσον για τα περιβόητα αντίμετρα, πάλι ο κ. Τσίπρας στην ίδια συνέντευξη του 2014 αναφέρει επί λέξει «θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης και πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη της χώρας από τη μια να του αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι και από την άλλη να του πετούν κάποια ψίχουλα στο τραπέζι για να τον εξαγοράσουν». Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας.

Ο δε κ. Φίλης αναφέρει για τα αντίμετρα

«Τα αντίμετρα της κυβέρνησης δεν αφορούν ούτε στους συνταξιούχους που θα δουν μείωση των εισοδημάτων τους ούτε στους μισθωτούς με τη μείωση του αφορολόγητου!».

Η αλήθεια είναι ότι τα αντίμετρα αφορούν και πολύ τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς γιατί η εφαρμογή τους προϋποθέτει τον οριστικό στραγγαλισμό τους.

Δυο λόγια τώρα για το ΔΝΤ. Αυτό το οποίο κατορθώσατε είναι μοναδικό. Το ΔΝΤ που τώρα το θέλετε έξω (?) – και το λέω γιατί και πέρσι το θέλατε έξω και μετά του στέλνατε επιστολές και το παρακαλούσατε να επιστρέψει – το ΔΝΤ λοιπόν έχει θέσεις στις οποίες όλοι συμφωνούμε όπως την ανάγκη για κούρεμα του χρέους και άλλες στις οποίες διαφωνούμε όπως τις μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο. Εσείς κατορθώσατε το απίστευτο. Στο συμπληρωματικό αυτό μνημόνιο ενσωματώθηκαν οι προτάσεις του ΔΝΤ για τις μειώσεις των συντάξεων και το αφορολόγητο αλλά τίποτα για το κούρεμα του χρέους, το οποίο πάει στις καλένδες.

Δηλαδή αντί να καταφέρουμε να πάρουμε τα καλά του ΔΝΤ και να αποφύγουμε τα κακά κάναμε το ακριβώς αντίθετο. Συγχαρητήρια !!!

Το κερασάκι στη τούρτα όμως είναι το άρθρο 109 του ν/σ.  Δημόσια περιουσία ύψους 25 δις θα είναι ενέχυρο στα χέρια του Υπερταμείου που μόνο εσείς τολμήσατε να δεχτείτε την δημιουργία του και του οποίου η πλειοψηφία της Διοίκησης ανήκει στους δανειστές για τα επόμενα 100 χρόνια.

Είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας σας. Είναι η πρώτη φορά Αριστερά !! Να σας χαιρόμαστε!

Τελειώνοντας, μια κουβέντα για την υγεία.

κ.κ. Υπουργοί της Υγείας δεν έχει αξία να λέτε μόνοι σας πόσο καλά πάνε τα πράγματα στην υγεία. Αξία έχει να το πει κάποιος τρίτος. Αλλιώς, απλώς ευλογάτε τα γένια σας.

Την κατάσταση στο χώρο της υγείας θα ήθελα να μπορώ να την συζητήσω κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά δυστυχώς δε μου δίνετε αυτή η δυνατότητα αφού επί τέσσερις μήνες κανένας Υπουργός Υγείας δεν έχει εμφανιστεί να απαντήσει κάποια επίκαιρη ερώτησή μου – ακόμη και σε θέματα που άπτονται κρίσιμων θεμάτων δημόσιας υγείας όπως των οροθετικών συμπολιτών μας που κι εκείνοι ζητούν να τηρηθούν οι υποσχέσεις που τους δώσατε κύριε Ξανθέ και δεν τηρείτε.

Θα μιλήσω μόνο για την τροπολογία υπ’ αριθμ. 1619/249 που είναι πραγματικά ντροπή σας!

Αναφέρεται στο πρόγραμμα PHILOS μέσω του οποίου – και με ευρωπαϊκά κονδύλια – το ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο και  η κυβέρνησή σας έχετε στήσει έναν μηχανισμό εκατοντάδων προσλήψεων για υμετέρους.

Η δε «εποπτεία» του ΑΣΕΠ που λέτε είναι κυριολεκτικά «για τα μάτια του κόσμου», καθώς γνωρίζουμε πώς επανεκδόθηκαν οι σχετικοί πίνακες κατά τέτοιον τρόπο ώστε να προσληφθούν οι δικοί σας άνθρωποι και  όχι άλλοι, χρησιμοποιώντας στημένο μηχανισμό και με πρόσχημα το προσφυγικό.

Όμως, ό,τι και να σκαρφιστείτε, ο χρόνος στην κλεψύδρα σας τελειώνει. Και πλέον όλοι οι Έλληνες πολίτες σας έχουν καταλάβει και θα σας δώσουν σύντομα την απάντηση που σας αξίζει.

Σας Ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ