Αρχική Χωρίς κατηγορία Institute of Life ΜΗΤΕΡΑ: Εκστρατεία ενημέρωσης για την κρυοσυντήρηση ωαρίων

Institute of Life ΜΗΤΕΡΑ: Εκστρατεία ενημέρωσης για την κρυοσυντήρηση ωαρίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Mε σύνθημα «Η κρυοσυντήρηση ωαρίων δεν είναι ανάγκη, είναι επιλογή» πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης για την κρυοσυντήρηση ωαρίων με τη συμμετοχή ιατρών από τη Μονάδα Institute of Life ΜΗΤΕΡΑ στο Golden Hall.

Oι γυναίκες που επισκέφτηκαν το Golden Hall είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις σύγχρονες τεχνικές κρυοσυντήρησης ωαρίων. Την εκστρατεία τίμησε με την παρουσία του, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη που έχει κάθε νέα γυναίκα που προχωρά σε κρυοσυντήρηση ωαρίων σε νεαρή ηλικία, για να χρησιμοποιήσει τα ωάριά της και να γίνει μητέρα, όταν εκείνη το επιθυμεί.

Σε δηλώσεις του ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Institute of Life ΜΗΤΕΡΑ, μαιευτήρας γυναικολόγος κ. Γιάννης Χριστόπουλος τόνισε «Η επιστήμη πλέον ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες των νέων γυναικών, που επιδιώκουν την επαγγελματική τους εξέλιξη χωρίς να θυσιάσουν το όνειρο της μητρότητας, ακόμη και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η εξέλιξη της τεχνολογίας στο χώρο της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, οδηγεί σε ποσοστά επιβίωσης των ωαρίων πάνω από 90-95% μετά από απόψυξη. Επομένως, σήμερα μιλάμε για ποσοστά εγκυμοσύνης πάνω από 50% μετά από γονιμοποίηση αποψυγμένων ωαρίων. Η διατήρηση γονιμότητας μέσω της κρυοσυντήρησης ωαρίων αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, επιτρέποντας σε χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο να γίνουν μητέρες, όταν αυτές το επιθυμούν».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ