Αρχική Events 2η Ημερίδα ενημέρωσης για το Σύνδρομο RETT

2η Ημερίδα ενημέρωσης για το Σύνδρομο RETT

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ένωση Γονέων & Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο RETT
“ΑΓΓΕΛΟΙ ΓΗΣ’’ σε συνεργασία με την Νευρολογική Κλινική του Γ.Ν.Π. Πεντέλης διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην 2η Ημερίδα ενημέρωσης για το Σύνδρομο RETT την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα.

Το Σύνδρομο RETT είναι μία σπάνια γενετική νευρολογική νόσος. Η συχνότητα είναι 1 ανά 10.000 γεννήσεις και αφορά σχεδόν αποκλειστικά κορίτσια. Τα συμπτώματα της νόσου όπως περιγράφονται είναι η επιληψία, η δυσκολία κατάποσης, τα κινητικά προβλήματα, γαστρεντερικά προβλήματα, καρδιολογικά, πνευμονολογικά και άλλα. Τα προβλήματα αυτά επιβάλουν την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση, εξέλιξη και βελτίωση της θεωρητικής γνώσης και των πρακτικών αντιμετώπισης από τους ειδικούς.

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι απαραίτητη η διεπιστημονική προσέγγιση για τη διαχείριση της νόσου. Μόνο με τη συνεργασία ευρύτερης ομάδας επιστημόνων υγείας μπορεί να γίνει σφαιρική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση. Στην παρούσα ημερίδα, οι γιατροί σε συνεργασία με τους θεραπευτές, θα δώσουν πολύπλευρες απαντήσεις σε σημαντικό εύρος της επίκαιρης θεματολογίας με σκοπό την ανάδειξη των δεδομένων γύρω από την διαχείριση στο σύνδρομο RETT.

Ειδικότερα, η ημερίδα θα εστιάσει στους εξής άξονες:
*Γενετικό προφίλ
*Νευρολογική εκτίμηση
*Διεπιστημονική προσέγγιση
*Διαχείριση και θεραπευτική αντιμετώπιση

Η Ημερίδα απευθύνεται σε ιατρούς, θεραπευτές, γονείς, φορείς και το ευρύ κοινό.
Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης
Είσοδος ελεύθερη
Ίδρυμα Ευγενίδου Λ. Συγγρού 387-175 64 Παλ. Φάληρο.
Εγγραφές και πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.rettgreece.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ